<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1205323429556872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fiskå Mølle starter import av plantevern

Fra sesongen 2020 starter Fiskå Mølle med import av plantevernspreparater. Plantevern har vært en stor del av sortimentet i flere år, og med importen styrkes strategien om å være det eneste leddet mellom produsenter og bonde.

I år starter Fiskå Mølle med import av plantevernspreparater i samarbeid med DLA i Danmark. Fiskå Mølle har jobbet tett med DLA i over 20 år, med blant annet innkjøp av råvarer til kraftfôrproduksjon, gjødsel og landbruksplast. Nå styrkes samarbeidet ytterligere.

– Plantevernimport er et nytt steg i vår strategi om å være en kostnadseffektiv leverandør av driftsmiddel til landbruket. Det styrker konkurransen og gjør oss bedre rigget for videre vekst, sier Leif Kåre Gjerde, daglig leder i Fiskå Mølle.


LOKALISERT I MOSS

I de 55 årene som er gått siden Fiskå Mølle startet med kraftfôrproduksjon, har selskapet utviklet seg til å bli landets største private aktør innen driftsmiddel til landbruket. Plantevern har gjennom mange år vært et viktig produktområde. Med siste års vekst i kornområdene på Østlandet har plantevern blitt en stadig viktigere del av sortimentet. Derfor er det naturlig å starte med egen import.

– Det er mye som skal på plass når en starter med import. Offentlige tillatelser, organisasjon, markedsmateriell og ulike administrative rutiner skal etableres i løpet av noen hektiske måneder i vinter, forteller Gjerde.

Importen av plantevern er lagt til Fiskå Mølle Moss, Fiskå Mølles kornhandelsselskap på Østlandet.

– Lokaliseringen i Moss gjør det naturlig å legge etableringen her. To av de største plantevern- leverandørene har allerede eget lager i Moss, og det ble avgjørende for oss da vi skulle bestemme hvor hovedlageret vårt skulle ligge, sier Gjerde.

 

RIGGET OG KLAR

Salgssjef i Fiskå Mølle Moss, Jorun Almås, har ansvar for plantevernsimporten. Rita Rakstad er ansatt som fagansvarlig på plantevern.

– Vi har de siste månedene hatt flere møter med alle leverandører. Det er mange detaljer å sette seg inn i, ikke minst med tanke på logistikk. Men nå er sortimentet på plass og bestillingene lagt inn, sier Jorun Almås.

De første leveransene kommer i midten av mars, og i månedsskiftet mars/april går de første preparatene ut til anlegget.

– Vi er klar og gleder oss, avslutter Almås.


ENKELT PÅ NETT

Egne plantevernhefter hjelper deg i den daglige driften. Du finner heftene og oppdatert informasjon på plantevern.no.



Les våre 6 tips for å lykkes med sprøytinga her

image

Fiskå Mølle har et bredt utvalg plantevernmidler og dyktige fagfolk som hjelper deg å velge riktig:

 

Jorun Almås, salgssjef plantekultur, Østlandet
Telefon: 916 82 134
E-post: jorun.almas@fiska.no


Sigurd Norland, fagansvarlig plantevern
Telefon: 982 61 260
E-post: sigurd.norland@fiska.no


Rita Rakstad, fagansvarlig plantevern
Telefon: 920 11 252
E-post: rita@ostmollene.no

Ta kontakt for mer informasjon

Relaterte artikler

Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?

Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.