3 viktige parasitter på sau – symptom og behandling
Parasitter er ei stor utfordring for sauebønder. Her er veterinæren sine råd for førebygging og behandling av snyltarar.
Seiler på Norges beste kystkjøkken
Når Hurtigruten glir langs skjærgården til Rørvik, har gjestene utsikt til gården hvor smørbrød-eggene er klekket. Lokale matperler er en del av reiseopplevelsen langs norskekysten.
Slik får du kontroll på ventilasjonen i grisehuset
Dårleg klima kan føra til låg tilvekst, høgt fôrforbruk, halebiting og sjukdom. Her er grepa som gir deg kontroll over miljøet i grishuset. I desember inviterte Fiskå Mølle til eit møte på Bryne med spesialkonsulent Erik Damsted i SEGES, København. Her er klimaekspertens beste råd for å sikra optimal ventilasjon i grishuset.
Sluttsalg av prillet YaraMila Fullgjødsel 22-3-10
Produksjonen Yara Mila Fullgjødsel 22-3-10 flyttes fra Herøya til Glomfjord. I Glomfjord blir varen granulert. Restlageret av prillet vare selges til spesialpris.
En ny generasjon norsk kraftfôr
Den norske forbrukeren er svært opptatt av, og positiv til, norske produkter basert på norske råvarer. Det er det flere grunner til. Mattrygghet, miljøvennlighet og et ønske om å støtte norsk landbruk er trolig hovedgrunnene til forbrukerens preferanse for norsk mat. Norsk landbruk er salmonellafri, vi bruker ikke råvarer basert på GMO, vi har høy standard for dyrevelferd og lavt antibiotika-forbruk. Norsk mat oppleves som trygg mat.
TopBull MAX løyste at høg mengde kraftfôr ga lause magar og slappe kalvar
Storbonden John-Magnus Gomo (33) driv intensiv framfôring av innkjøpte NRF-oksar. Han meiner det er vesentleg å få god tilvekst i ung alder, og har i fleire år forsøkt å lage fullfôret til kalve-gruppa så konsentrert som råd. Alle konkurrerande kraftfôr i marknaden er utprøvd med dårleg resultat; kalvane fekk diare og blei både slappe og skitne. Men etter påske fekk han kjøpt TopBull MAX frå Fiskå Mølle, eit kraftfôr som er basert på Maxammonbygg. No har alt endra seg; magane er gode og kalvane er kvikke. No går han for å auke mengda slakt i klasse O+.
Tap av tørrstoff ved grashøsting og lagring
Deler av engavlinga (tørrstoff) går tapt både under slått og fortørking, ved pressing og snitting, i ensileringsprosessen, og ved åpning av siloen og håndtering av surfôret før fôring. Størrelsen på tapene er ofte atskillig større enn vi er klar over. Valg av høsteutstyr, silotyper og håndteringslinjer påvirker tapene, likeså hvordan vi utfører arbeidsprosessene, og værforholdene.
Hunden jagar kyrne inn frå beite 3 gongar dagleg
SLUTTA MED LOKKING AV KYR TIL MJØLKEROBOTEN
Ensileringsmidler – kun en annen utgiftspost?
Kompleks mikrobiell aktivitet bidrar i ensileringsprosessen av grovfôr. Kunsten er å legge forholdene til rette for at de rette bakteriene etablerer seg. Kvaliteten til et ferdig surfôr vil imidlertid neppe blir bedre enn graset som blir høstet, men rask innhøsting, godt press og bruk av ensileringsmiddel ligger til grunn for et godt resultat.
Knalltall for kyllingprodusenter
Kyllingprodusenter kan vise til resultater på høyde med den beste statistikken før narasinfri fôring. - Både produsenter og fôrleverandører har tilpasset seg den nye hverdagen, mener Marcus Søyland, kylling-rådgiver i Fiskå Mølle.
Ta opp kampen mot vårens største korntrusler
Forebygging og tidlig bekjempelse er nøkkelen for å unngå spredning av gulrust og hønsehirse.
Det er ikke flere artikler
Godt gjort er bedre enn godt sagt
Spør din rådgiver
Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?
Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.