Jerntildeling spedgris
Spedgrisen er helt avhengig av jerntilskudd for å overleve. Slik går du frem ved tildeling av jern til smågris.
Norsk supermat til Asia
Sykehus i Singapore bruker norsk nakenbygg i kampen mot diabetes.
Den viktige velkomsten
De første dagene i hvert innsett er kritiske for slaktekyllingprodusent Ole Petter Riis.
Inspirerer med rene dyr, godt stell og solide slaktevekter
Med store beiteområder fra fjord til fjell og en lidenskap for godt dyrestell er det få ting som blir overlatt til tilfeldighetene i fjøset hos Kristina Veseth i Leirfjord. Målet er å bli avlsbesetning på Charolais, og den jobben er hun godt i gang med.
Optimalisering i alle ledd
Han har gamblet, satset og tatt sjansen lenge før andre har snudd seg rundt. Men Ove Aanestad har alltid landet med begge beina på bakken. Veteranen i svinenæringen har bygget opp en profesjonalisert drift – og styrer alt etter resultater.
På 14 hjul i Ryfylke
Dagen starter gjerne klokken 05, og han vet aldri helt når han kommer hjem. Bønder på Ryfylke-øyene er avhengige av Odd Einar Værvågen (40).
Får millionstøtte til forskning på fjørfefôr
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA) gir Fiskå Mølle 7,75 millioner kroner til et treårig innovasjonsprosjekt på fjørfefôr. – Dette tar fjørfeindustrien inn i det grønne skiftet, sier Harald Hetland, utviklingssjef på kraftfôr i Fiskå Mølle.
Husker du å tømme tanken?
Jevnlig sjekk og tømming av siloen kan spare deg for mye trøbbel. Slik går du frem for å sikre god kvalitet på kraftfôret.
Kopplam-suksess i Sola
I midten av juli var kopplamma for lengst slakta ut. Nå skal Arild Byberg doble saueproduksjonen på Voll.
Den stille fienden
Bakterien Lawsonia intracellularis kan gi skjulte symptomer hos grisen, og forårsake store problemer i produksjonen. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å redusere smittepresset i besetningen.
Kraftfôrløysingar ved ulik grovfôrtilgang
Det er knapt fire månader att av kvoteåret 2020. Mange hadde opphaveleg planlagt for ei mjølkekvote på 0,96 av grunnkvota. No er kvota som kjent heile 1,05, og fettbetalinga er dessutan like sterk som før: 9 øre per tidel. Proteinbetalinga er også ganske bra med 5 øre per tidel. Mange ønsker altså meir mjølk, og den skal vere feit!
Det er ikke flere artikler
Godt gjort er bedre enn godt sagt
Spør din rådgiver
Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?
Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.