Optimal ernæring utnytter grisens ytelse fullt ut
Her ser vi på noen grunnleggende ernæringsmessige prinsipper vi utnytter for å lage et godt kraftfôr.
Det er fullt mulig å klare seg bra med begrenset mengde høy og ensilasje
På grunn av tørre forhold mange steder, og seinere flom og våte forhold, frykter mange at det kan bli mangel på grovfôr, også til hest. Det kan lønne seg å begynne planleggingen av fôringen frem mot neste år.
Erfaringar frå 2018: Gode råd ved grovfôrmangel
Tørken er begynt å bli merkbar, spesielt i Agder, men også i Sør-Rogaland. I regnfattige områder med tørkesvak jord er avlinga frå 1. slåtten rapportert heilt ned i mot 20% av normalen.
Utholdende høns = lønnsom og bærekraftig eggproduksjon
Eldre verpehøns sparer både bonden og miljøet. Teig Madsen i Harstad kjører innsett til 86 uker – og det synes godt på bunnlinja.
Nitrogen fra lufta
Vixeran fanger nitrogen fra lufta og gjør det tilgjengelig for plantene.
Vital 60-åring klar for ny vår
Etter et krevende år med brann og stengt produksjonsanlegg, kan Fiskå Mølle Flisa feire 60-årsjubileum med nyåpning av kraftfôrfabrikken.
Er det egentlig nødvendig med vitamin/mineral-tilskudd?
I ei tid hvor kostnadsøkningen har vært stor er det naturlig å vurdere hvilke innsatsfaktorer en kan spare inn på. Hvis en tenker langsiktig i produksjonen, ønsker å utnytte dyras potensial til god vekst, fruktbarhet og mjølkeproduksjon og samtidig oppnå god dyrehelse og holdbare dyr, er det ikke lurt å ta bort fôrtilskuddet til dyr som får lite kraftfôr.
Flere tiltak gir økt fettprosent i melka
Fiskå Mølle har gjort mange justeringer i reseptene for å komme dit vi er i dag. Det gleder oss derfor veldig å se at mange kunder melder om høy fett- og proteinprosent i melka, og får klart bedre melkepris enn før.
Fôring for høyere fettprosent: Jan Halvard fikk en krone ekstra per melkeliter i fjor
Melkebonde Jan Halvard Aase i Egersund kan skilte med en gjennomsnittlig fettprosent på 4,9 i 2022. Han er en av flere Fiskå-kunder med betydelig økning i tørrstoffinnhold i melka. Det lønner seg!
Rutinert lagarbeid i lamminga
Vårens vidunder er nøye planlagt hos Monica og Odd Einar Lundervold i Sandnes. Familien på fem flytter inn i sauefjøset, og sørger for trivsel for små og store.
Bredo på lager
Fiskå Mølle på Forus har fått inn 6-radsbygg Bredo - hovedsorten i Rogaland og Agder for denne sesongen.
Det er ikke flere artikler
Godt gjort er bedre enn godt sagt
Spør din rådgiver
Spørsmål om fôring, plantekultur, økonomi eller dyrehelse?
Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere.