KORNSESONGEN 2023

Korn er verdens viktigste matvare!

Fiskå Mølle Råde har gjennom mange år vært en stolt samarbeidspartner med bøndene i området. Dette ønsker vi også å være i fortsettelsen. Med det samarbeidet vi har etablert med Fiskå Mølle-konsernet mener vi at vi har lagt et godt grunnlag for å utvikle oss videre.

Vi gjør alt vi kan for å få mest mulig korn gjennom anlegget. Anlegget vil fortsatt ha noe begrenset kapasitet og det vil derfor bli annonsert på Facebook hva vi tar imot og når. I sesongen er kornmottaket bemannet døgnet rundt for å yte så god service som mulig.

Vi ønsker alle velkommen til Fiskå Mølle Råde for leveranser av korn. Mølla trenger mye korn av beste kvalitet og foretrekker lokalt, kortreist korn til kraftfôret.

Vi håper å se deg her!

Kornpriser

Vi legger ut kornprisene våre her: Lokale kornpriser
MERK: Vi vil i sesongen 23/24 ikke ha stedskorrigering, men følger markedsregulator sin målpris tilsvarende kystanlegg. 

Målpriser for sesongen 2023/2024, kr/kg
Mathvete
Fôrhvete
Bygg
Havre
Rughvete
4,80 4,04 3,96 3,83 3,86

* Tørre åkerbønner etter avtale

 

Det gis kvantumsbonus på både sesong- og lagringskorn:

  • 100 - 149 tonn + 1 øre/kg
  • 150 - 199 tonn + 2 øre/kg
  • 200 - 349 tonn + 3 øre/kg
  • 350 - 499 tonn + 4 øre/kg
  • 500 - 799 tonn + 5 øre/kg
  • Over 800 tonn + 6 øre/kg

Kvantumsbonus gleder for korn levert i sesongen 2023-2024, og vil bli utbetalt ved sesongens slutt.

Levering

Alle skal bruke leveransemelding og ha KSL i orden. Leveransemeldingen får du ved å henvende deg i mottaket eller TRYKK HER.

Oppgjør

Det går normalt 14 dager fra levering til avregning. Produsenten er ansvarlig for at riktig produsentnummer blir brukt, og at dette er aktivt. Pass også på å gi beskjed hvis det er endring i bankkontonummer. Feil opplysninger kan føre til forsinkelser.

Avregningskostnader blir belastet per parti. Alle produsenter i Råde legges nå inn med e-oppgjør. Når du har e-oppgjør vil du få en sms fra Sitos hver gang et eller flere av dine partier er avregnet, og så må du selv logge deg inn i Sitos for å hente ut dine kornoppgjør. Brukernavn i Sitos er ditt produsentnummer, og passordet er det du har fått fra Produsentregisteret (samme passord som til andre organisasjoner i landbruket). Du vil kunne se partiene dine i Sitos senest et kvarter etter levering, og se analysesvaret så snart det foreligger, men kornoppgjøret vil altså ikke lenger bli skrevet ut på papir og sendt pr. post når du har avtale om e-oppgjør. Dersom du ikke ønsker e-oppgjør må du gi oss beskjed om dette. Avregningsavgiften vil da være kr 105,- mot kr 50,- for de som har e-oppgjør.

Transport

Fiskå Mølle Råde har avtale med flere transportører for innfrakt av korn.
Både containere og planbiler.

Ved spørsmål eller henvendelser, kontakt vår transportleder:

Linn Andresen • Tlf. 454 24 700

For bestilling av containere, vennligst ta kontakt direkte med transportør:

Strømnes Transport AS
Christian Magnus Strømnes • Tlf. 905 40 769
Karl Christian Strømnes • Tlf. 908 53 866

Lokalt dyrket korn er en forutsetning for møllas virksomhet, og vi skal gjøre vårt ytterste for å ta imot kornet dere ønsker å levere.

Lykke til med skuronna!